Uit de Impasse

Rob Alle blogs

Blog

Uit de Impasse

 

SAM_5799

Het is al weer een tijdje geleden dat ik iets geschreven heb. Hoe dat komt zal ik uitleggen. Het is natuurlijk niet zo dat een coach, loopbaanadviseur of trainer alles weet en altijd goed bezig is. We zijn – om in algemene termen te blijven – net mensen. Ik belandde – meer persoonlijk dus – in de loop van het voorjaar in een tussenfase. Een periode die ik herken bij veel cliënten met een thema dat aan de bron ligt van alle loopbaanvragen:

zingeving

Praktisch gezien komt het neer op vragen en stellingen als:

  • even de weg kwijt
  • geen idee hoe verder
  • wat ga ik doen
  • hoe pak ik het aan
  • alleen of samen doen
  • doen wat ik goed kan
  • of wat ik leuk vind
  • of gewoon inkomen verdienen
  • hoe combineer ik het
  • iets aanpassen of een grote verandering

Dit soort vragen ken ik van de andere kant en periodiek dus van mijzelf. Het was weer zover. Net zoals mijn cliënten zat ik ineens met dezelfde vragen. Help!

op zoek naar bezieling

Dus op zoek naar een coach. Via via informeren. Op LinkedIn zoeken. Websites bekijken. En iemand gevonden om mijn plannen tegen het licht aan te houden. Doorgaans heb ik geen moeite met het laten opkomen van nieuwe ideeën. Maar nu wilde ik het eens anders aanpakken. Meer rust en tijd nemend, en minder impulsief.

Inez

Mijn sluimerende nieuwe bedrijfsidee kreeg trouwens al meer vorm toen ik in het voorjaar op vakantie was. Het boek ‘Als jouw leven een cirkel is, waar sta jij dan?’ met de subtitel ‘Kies je richting en begin opnieuw’ van Inez van Oord gebruikte ik als inspiratie en werkboek. Ik realiseerde me dat ik al wel een idee had over vernieuwing van mijn loopbaan. Maar een sparringpartner nodig had. Het liefst op financieel bedrijfskundig gebied. En die ook het vermogen heeft om aan te voelen wat er in mij om gaat en wat mij bezielt.

Manuela

Die persoon heb ik gevonden in Manuela Lauch. Zij sparde met mij als een bezetene. Maakte mijn wereldhervormende ideeën praktisch en kleiner. Zorgde dat er rust kwam op mijn innerlijke financiële markten. En dacht met mij mee over mijn programma’s. Die steeds kleiner en specifieker werden. Heerlijk, zo’n professionele no-nonsens sparringpartner.

Aanscherpen, finetunen, herbeoordelen, opnieuw afvragen, reflecteren, observeren, stilstaan. Dat is wat ik deed de afgelopen zomer. Met als resultaat:

Mijn nieuwe intensieve programma’s

In 4 dagen net zoveel uren steken als ‘normaliter’ in een paar maanden. Of een jaar…. Een volledig opgebouwde structuur die cliënten helpt. Om hun eigen vrijheid te hervinden. Om eigen keuzes te maken. Vervolgens met een 100 dagen actieprogramma werken aan realisatie. En als de wens er is om samen met anderen dezelfde situatie, thema’s en idealen te delen, dan is er De Reis. Een week lang met 8 gelijkgestemde mensen in dezelfde fase naar Italië.

20160609_191607

Werk & Toekomst

Ik ben er vol van. Van deze omwenteling. Dus … zie je het niet meer zitten in jouw loopbaan? Ga dan eens in gesprek met je HR- of afdelingsmanager. En zorg dat je aan de slag gaat. Niet maanden lang of een jaar lang, maar in 4 intensieve dagen + eventueel een actievervolg van 100 dagen.

Iedereen blij: je manager, jij en ik.

De locatie van de Intensives is: Utrecht, Zuid-Limburg en Italië.

Het 100 dagen vervolg programma en outplacement is in Utrecht

Deel deze pagina via