loopbaanadvies en lifecoaching

Hieronder vindt u een samenvatting van onze diensten – loopbaanadvies en lifecoaching – voor uw organisatie met senior medewerkers.

De begeleider en adviseur van Werk & Toekomst komt bij uw bedrijf langs voor een ‘briefing’. Binnen een week volgt een ‘intake’ met uw medewerker en wordt een startverslag geschreven.

FASE 1

Briefing en intake

Alle trajecten starten met een:

  • briefing – van de organisatie
  • intake – van de medewerker
  • startverslag – van de begeleider
  • euro 500,-

In het ‘startverslag’ worden vorm, inhoud en doel van het coachingstraject voorgesteld. De gezamenlijke kosten van briefing, intake en startverslag zijn een vast bedrag.

Fase 1 is binnen een week mogelijk en is inclusief het voorstel van Fase 2. Het tarief is inclusief reisuren en km-vergoeding overal in Nederland.

FASE 2

Trajecten: loopbaanadvies, outplacement, reintegratie, coaching, burnoutbegeleiding

Werkwijze: blokken van 3 maanden

Alle trajecten zijn individueel en vinden in blokken van 3 maanden plaats. Per blok geldt een vast aantal contacturen met een zelfde tarief. Inbegrepen zijn: leesmateriaal, opdrachten, voorbereidingen, interne verslaglegging, tussentijds mail- en telefonisch contact.

  • 3 maanden
  • 4 dagdelen
  • 12 contacturen
  • euro 1200,-

Een traject van 6 maanden bestaat dus uit 2 blokken. Een traject van 9 maanden bestaat uit 3 blokken. Bij de start van een traject wordt het aantal blokken begeleiding afgesproken. Bij het einde van een traject kan een extra blok worden toegevoegd.

U kunt natuurlijk altijd een telefonische of persoonlijke toelichting krijgen over onze trajecten. Klik op de button voor afstemming over uw vraag. Dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Uitleg over de trajecten

Er wordt gewerkt in dagdelen. Langere intensieve begeleiding achtereen op een dag brengt al snel meer verdieping en meer voortgang. Deze manier van werken geldt voor alle ondersteuningsvormen.

1. Outplacement

Een outplacementtraject heeft drie hoofdonderdelen: persoonlijke oriëntatie, marktoriëntatie en baanverwerving. Eerst bepalen wat het is dat uw senior(e) medewerker echt kan en wil, vervolgens aan de slag om een nieuwe baan te verkrijgen. We kijken realistisch naar dat wat haalbaar is in de huidige markt. Wat er vanuit de werkervaring en kennis meegenomen kan worden naar een volgende functie of organisatie. Of wat er nodig is om als zelfstandig professional te gaan werken.

2. Loopbaanoriëntatie

Een ingeslagen weg qua studie of werk blijkt soms niet de goede. Twijfel ontstaat binnen de organisatie of bij de betreffende medewerker. Ook iemand die al langer werkt kan erachter komen dat er onvoldoende of misschien wel teveel uitdaging in het huidige werk is. Een aantal keren gedurende het werkzame leven is het goed om een pas op de plaats te maken. Om te zien of alles nog klopt, qua taken, functie, organisatie of branche.

3. Lifecoaching / burnout

Er komt van alles op ons pad in het leven. Niet meer dan logisch dat het gevolgen kan hebben voor ons werk. Een ziekte, verhuizing naar een geheel andere plek, overlijden van een naaste, problemen in de privésfeer, echtscheiding, werk dat tijdelijk te stressvol voor ons is. We zijn mensen, van vlees en bloed. Geen machines die voortdurend belast kunnen worden. In dit traject wordt u begeleid om de balans in uzelf weer op orde te krijgen.

4. Reintegratie

Door ontslag, ziekte of beperking moeten senior medewerkers soms op zoek naar een nieuwe baan. Bij spoor 1 betreft het reintegratie-begeleiding binnen de organisatie. Bij spoor 2 en spoor 3 gaat het om het vinden van werk buiten de huidige organisatie. In geval van spoor 2 in het 2e jaar na de uitval door ziekte. Bij spoor 3 is het 3e ziektejaar ingegaan en heeft de wia-keuring bepaald dat uw werknemer gedeeltelijke arbeidsmogelijkheden heeft. Als werkgever blijft u verantwoordelijk voor de reintegratie van uw medewerkers, indien uw organisatie eigen-risico-drager is.

Coaching-Retraites?

U kunt de loopbaan- of levensvraag ook (laten) beantwoorden tijdens de coachings-retraite van 3-5 aaneengesloten dagen in Zuid-Limburg of Italië. Een ander programma dat mogelijk bij u aansluit is De Reis van je Leven, waarbij we samen weer langs belangrijke plekken in uw leven gaan.

Via de links leest u meer informatie over deze bijzondere vormen van persoonlijke coaching.

Deel deze pagina via