Directie niet, medewerkers wel tevreden

Rob Alle blogs

‘Ik kwam bij Rob omdat ik klaarblijkelijk niet zo diplomatiek ben. Dat werd mij tot mijn verbazing gezegd. Wel ben ik altijd eerlijk en zeg waar het op staat. De medewerkers van mijn afdelingen en mijn sportteam zijn blij met me. Ik ben een beweeglijk type, kan niet stil zitten en ben altijd bezig. Maar in het managementteam waren ze wat minder enthousiast. De algemeen directeur vond dat er wat aan mijn communicatieve vaardigheden moest gebeuren. Ik ontplofte.

Door de gesprekken met Rob werd het me duidelijk dat er in mij wat anders gaande was. Ik was  de cultuur van ‘pappen en nathouden’ helemaal zat, met name die van het managementteam. Zeker toen het nodig was. De heersende passiviteit triggerde  enorm mijn actiebereidheid die steeds maar sterker werd. Helaas zeg ik  niet altijd alles even tactisch, dat klopt wel. Vanuit mijn rol binnen het MT zag ik dat het niet goed ging met het bedrijf. Vandaar dat ik onbewust de boel op scherp zette en er steeds meer botsingen kwamen.

Ik ben op een heel ander level gaan communiceren. Met het MT en de directie zijn we er binnen en met het bedrijf goed uitgekomen. De kwaliteit van mijn inbreng wordt erkend en we hebben het nu gelukkig meer over de inhoud.’  

Mark, lid managementteam, 51 jaar

Deel deze pagina via