Functie inhoudelijk veranderd

Rob Alle blogs

‘Ik voerde gesprekken met Rob omdat ik elke dag 3 uur aan het reizen was tussen wonen en werken. Het was steeds drukker geworden op de weg. Mijn motivatie was gedaald tot het 0-punt, mede omdat mijn functie inhoudelijk veranderde. Naast mijn operationele werk en aansturing van de afdeling was het een deel van mijn functie geworden om klanten binnen te halen. Verkoop dus. Maar ik ben in hart en ziel een techneut die vanuit vakkennis ook leidinggevende is geworden.

Mijn vrouw en kinderen zag en sprak ik steeds minder. Elke dag was ik alleen in de auto steeds meer ermee bezig. Ik hecht erg aan stabiliteit en zekerheid en was bang voor ontslag. Door de gesprekken met Rob kwam ik uit de impasse en spiraal naar beneden. Ik durfde voor het eerst aan iemand te uiten wat er gaande was en kon op een rij krijgen wat ik wilde. Toen ben ik ook het gesprek aangegaan met mijn directeur. Die had aanvankelijk geen begrip maar is langzamerhand toch steeds meer gaan meedenken.

Uiteindelijk heb ik een lagere functie geaccepteerd bij een nevenvestiging. Geen sales meer, alleen techniek en meer tijd voor gezin en mijzelf.’

Lodewijk, leidinggevende operations, 53 jaar

Deel deze pagina via